Tretmani grudi

Gernetic linija za grudi proizvod je dugogodišnjeg istraživanja. Odgovara na želju onih dama koje žele  zadržati  atraktivne grudi ili  poboljšati mišićni tonus i čvrstoću grudi, kao i onih čije grudi su premale ili prevelike.

Stanje grudi zavisi od tonusa kože i mišića koji ih podržavaju. Grudi su zapravo pod utjecajem prirodnog grudnjaka, tj. pojasa koji određuje njihovu visinu i čvrstoću. Elastičnost ovog pojasa pod stalnim je utjecajem faktora, kao što su trudnoća, promjene u tjelesnoj težini, prirodno starenje, te se stoga mora održavati. Da biste održali ljepotu svojih grudi morate na vrijeme početi voditi računa o njima.

Razlikujemo tri problema koja se tiču stanja grudi s estetskog stajališta:

1. Pad grudi – APTOZA – 70% žena

2. Povećanje grudi – HIPERTROFIJA – 15 % žena

3. Male grudi – ATROFIJA – 15 % žena

 

 

APTOZA

Najčešća i najlakše se tretira.

Tretira se preko kože i mišića.

Do pada grudi dolazi uslijed anemije, demineralizacije i loše ishrane, kod osoba koje naglo mršave i slabe ili zbog neke bolesti, lijekova, ako se osoba puno sunča grudi se demineraliziraju i padaju.

 

 

HIPERTROFIJA

Počinje u vrlo važnoj fazi za žene, a to je između 9 i 19 godina jer se tada pokreće  endokrini sistem, jer u to vrijeme jajnici počnu izlučivati određenu količinu estrogena, a to utječe na povećanje mliječne žlijezde.

Stanice koje se nalaze oko mliječne žlijezde se povećavaju pa dolazi do upale tih stanica.

Grudi se počnu razvijati u većem procesu, nego što su bile prije.

 

 

ATROFIJA

Najteži slučaj na koji nailazimo u njezi grudi, povezana s psihološkim stanjem osobe i nasljednim faktorima. Npr. ako baka i majka imaju male grudi i dalje će se male grudi prenositi u obitelji.

Psihološki uzrok : ako je osoba u razdoblju između 9 i 19 godina starosti pretrpjela određeni stres npr. tragediju, smrt, ima neki komplesk ili strahove.

Emotivno stanje utječe na nervni i na hormonalni sustav (menstruacija kasni ili dolazi ranije).

Uslijed šoka pretprljenog između 9 i 19 godina jajnici stvaraju manje estrogena, mliječna žlijezda se ne razvija i ostane mala, i kao posljedicu imamo male grudi.