O nama

  

 

Laboratorije GERnétic Synteses (LABO-GER.S) nalaze se u Francuskoj u oblasti koja se zove Ger. Labo – Ger.s koristi izvrsnu ekološku sredinu koja je idealna za stvaranje jedinstvene, nove linije za njegu kože koja je osmišljena da se odnosi na anatomiju (kako izgleda) i fiziologiju (kako djeluje) kože i tijela. Poslije 17 godina intenzivnog istraživačkog rada, 1978. godine, francuski biolog i gerontolog Dr Laporte otkriva značajan koncept na polju njege kože povezujući gerontologiju (nauku o starenju) i genetiku. GERnétic je rođen izazivajući pravu revoluciju u svijetu ljepote i zdravlja.

 

Ljudsko tijelo se sastoji od milijun stanica. Svaka stanica ima specifični biološki sastav i limitiran životni vijek. Hrana koju dajemo stanici odlučuje o tome da li ćemo stariti dostojanstveno ili prijevremeno.Koža je ogledalo onoga što se događa unutar organizma. Nova nauka Ortomolekularna medicina (Nutricionistička medicina) bavi se prevencijom i liječenjem bolesti putem pravilne prehrane. GERnétic International je već 49 godina pionir u Ortomolekularnoj medicini. Međutim, ograničava svoju primjenu samo na njegu kože.

 

FITO-AROMATERAPIJA: Korištenje biljaka zbog njihovog terapeutskog djelovanja.
VITAMINSKA I OLIGO TERAPIJA: Vitalni elementi nadoknađuju ono što nedostaje u prehrani.

 

 

Priča o GERnétic proizvodima

 

Dr Laporte, zajedno sa mnogim bolnicama, proučavao je biološki sastav svake stanice ljudskog tijela u konstantnoj potrazi za hranljivim sastojcima čija molekularna masa i zapremina mogu biti apsorbirane od strane kože. Svi ovi sastojci (vitamini i minerali, oligoelementi, amino kiseline) moraju odgovarati biološkom sastavu stanice da bi regenerirale tkivo. Tako je stvorena jedinstvena, sigurna, prirodna, naučna linija proizvoda, apsolutno drugačija, bazirana na prehrani kroz kožu. Proizvodi su formulirani za svaku specifičnu potrebu lica, grudi i tijela, tako da održe tkivo na maksimalnom nivou aktivnosti. GERnétic proizvodi rješavaju najkompliciranije probleme oboljenja kože kao što su psorijaza, ekcemi, akne, ožiljci, opekotine, celulit, strije, a služe i za njegu zdrave kože.

 

 

Jako napredna tehnologija

 

GERnétic primjenjuje i kombinira principe nekoliko alternativnih metoda da bi stvorio svoje proizvode:

BIOLOGIJA: Donosi bitne hranljive tvari koje su potrebne stanicama da bi pravilno funkcionirale.
HOMEOPATIJA: Minimalna količina daje najbolje rezultate (pretjerana upotreba proizvoda smanjuje učinkovitost).
ALGO TERAPIJA: Čist koncentrat hranljivih tvari.
AMINO TERAPIJA: Jačanje strukture cijelog tijela da bi se održalo i regeneriralo tkivo.

 

 

 

Metoda

GERnétic metoda zasniva se na tri glavna principa:

1. Koristi visoke tehnološke procese da obogati svoje proizvode sa što više prirodnih, aktivnih supstanci.
2. Razvija sinergijski pristup tretmanima koji omogućuju duboku penetraciju i veliku učinkovitost.
3. Garantirana kvaliteta postiže se testiranjem i kontrolom proizvoda, prije, za vrijeme i poslije proizvodnje.

 

GERnétic proizvodi i tretmani mogu se naći isključivo u ordinacijama i profesionalnim salonima širom svijeta na svih pet kontinenata u 50 zemalja, čiji su zaposleni prošli odgovarajuću obuku. Smatra se da je GERnétic najfinija i najefikasnija linija za njegu ljepote koja se danas može naći.

 

 

 

GERnétic filozofija

 

Dobrodošli u svijet znanja, zdravlja, ljepote, napredne tehnologije i uživanja. GERnétic International je revolucionarni brend koji ima potpuno drugačiji pristup njezi kože. Filozofija GERnétic-a je da tijelo ima prirodnu sposobnost da obnovi zdravlje i ravnotežu kada stanice dobiju hranjive i aktivne molekule. GERnétic proizvodi hrane i njeguju kožu sve do staničnog nivoa, omogučavajući joj da se uz pomoć zdravih sastojaka sama regenerira.

 

Ovo je jednostavna filozofija zasnovana na naprednoj staničnoj biologiji i biotehnologiji. GERnétic aktivne supstance kao što su: amino kiseline, peptidi, vitamini i minerali, dobiveni su iz mora i organski uzgajanih biljaka. GERnétic linije pokrivaju čitav niz problema kao što su: dehidracija, bore, osjetljivost kože, kuperoza, akne, rozacea, opekotine, ožiljci, strije, oblikovanje tijela, celulit i gubitak elastičnosti. GERnétic ima i posebnu liniju proizvoda za grudi koja odgovara potrebama ove osjetljive regije. GERnétic proizvodi nisu testirani na životinjama. GERnétic je pravo riješenje za njegu kože.

 

Znanost iza rezultata

 

GERnétic se zasniva na naprednoj staničnoj biologiji i biotehnologiji. To znači da GERnétic proizvodi koriste najčistije i najmoćnije aktivne sastojke koji pomažu koži da se sama regenerira.

Biologija stanice je disciplina koja proučava fiziološke osobine stanica uključujući njihovu strukturu, prehranu, životni vijek, diobu i izumiranje. Poznavanje sastojaka stanica i njihovog načina funkcioniranja osnova je svih bioloških disciplina. Ovo znanje je srž GERnétic izvanrednih proizvoda.

GERnétic smatra da je stanična terapija veoma moćna u liječenju svih organa uključujući i kožu. Ona potiče sposobnost organizma da vrati zdravlje i ravnotežu kada su stanice pravilno prehranjene. GERnétic primjenjuje ova saznanja kod svih svojih proizvoda, koji svoju efikasnost postižu primjenjujući prirodne aktivne molekule preko kože potičući ih da se bore protiv specifičnih problema iz samih stanica. GERnétic proizvodi posjeduju esencijalne hranljive sastojke koji potiču kožu da se regenerira, uravnoteži i ojača svoj imunitet u cilju bolje zaštite od štetnih vanjskih utjecaja. Na primjer, GERnétic proizvodi ne sadrže kolagen već hranljive molekule koji stimuliraju da ga organizam sam proizvodi.

GERnétic pristup ne zahtjeva stalni piling. Naša istraživanja pokazuju da to uništava zaštitni omotač kože i ostavlja je ranjivom za vanjske utjecaje. Umjesto toga, jačina, količina i kombinacija hranljivih molekula koje sadrže GERnétic proizvodi pospješuju ozdravljenje stanica izbjegavajući gomilanje mrtvih stanica. Ovo je blag, ali vrlo efektan pristup njezi kože.

Biotehnologija je najnovija tehnologija pomoću koje se dobivaju moćni aktivni i hranljivi molekuli u GERnetic proizvodima. Ona obuhvaća fermentaciju biljnih stanica sa mikro-organizmima da bi se proizveli složeni sastojci koji sadrže visoku koncentraciju amino kiselina, peptida, bio-peptida, proteina, vitamina i drugih dragocjenih molekula. Ovi molekuli imaju točno određenu veličinu i polaritet koji im omogućava da prodru duboko u kožu, direktno do stanice gdje se događa  ozdravljenje i regeneracija.

 

Sinergetski aktivni sastojci u GERnétic proizvodima su:

Amino kiseline, peptidi, proteini
Vitamini
Oligo elementi
Biljni ekstrakti
Ekstrakti iz mora

 

Prirodni izvori
Aktivni sastojci u GERnetic proizvodima su 100% iz mora ili biljnog svijeta. Biljni ekstrakti se dobivaju od organski uzgajanih biljaka koje se uzgajaju u izuzetno kontroliranim uvjetima i koje se beru kada imaju najveću koncentraciju hranljivih sastojaka. GERnetic tehnologija uzgajanja biljaka omogućava sastojke koji su čistiji i daleko izdržljiviji i moćniji nego oni kod uobičajeno uzgajanih biljaka. Istraživanja imaju veliki značaj i pružaju nam mogućnost da ponudimo inovativne i napredne proizvode za njegu kože koji mogu riješiti veliki broj estetskih problema.

 

 

Zašto GERnétic?

Saloni u preko 50 zemalja rade sa GERnétic-om već preko 30 godina.

Evo zašto:

Rezultati
Jednostavno je, GERnétic proizvodi pomažu. Zato što su osnovani na naprednoj staničnoj biologiji i biotehnologiji potiču imunitet i regeneraciju u samim stanicama, sa izvanrednim uspjehom, čineći kožu lijepom i zdravom. Imamo veliki broj maloprodajnih i profesionalnih proizvoda što znači da naši proizvodi tretiraju skoro sve probleme kože sa brzo vidljivim rezultatima.

 

Profit
GERnétic Vam nudi jednu od najvećih marži u ovoj vrsti kozmetike. To znači veći profit za Vaš salon.

 

Podrška
GERnétic pomaže Vašem salonu da bude uspješan. Imamo i značajnu nacionalnu marketinšku strategiju za promociju proizvoda i promoviramo Vas kroz websajt listing. Naše obuke u salonima Vam omogućavaju da vrlo lako usavršite vještine. Nudimo Vam mjesečne obuke, radionice i seminare.

 

 

Profit

GERnétic nudi uvećanje cijene čak 500% za rad u salonu, što znači više profita za Vas. Mi nudimo izuzetan proizvod s izuzetnim profitom. Ne samo da GERnétic proizvodi postižu odlične rezultate, već dajemo šansu našim salonima partnerima da povećaju profit. GERnétic nudi jednu od najvećih marži u industriji ljepote. Zarada na mnogim GERnétic proizvodima je izuzetna. Klijenti u GERnétic salonima ostave u prosjeku 250 €, što Vama osigurava odličnu zaradu. GERnétic je profesionalni proizvod. Nikada se ne prodaje preko interneta. Kada jednom Vaši klijenti osjete sve prednosti GERnétic-a, mogu ga kupiti od Vas ili nekog akreditiranog salona, ali samo preko Vas kao posrednika. Salonska pakiranja imaju takve cijene da je moguće ostvariti veliki profit na tretmanima (preko 500%). Mi ulažemo u uspjeh naših partnera na mnogo načina. Želimo da Vaši klijenti osjete fantastične rezultate korištenjem GERnétic proizvoda, te smo pripremili uzorke svih proizvoda. Mi volimo naše proizvode i znamo da će ih i oni zavoljeti.

 

Omogućujemo  Vam: kataloge, flajere, postere.

 

Kao salon partner možete koristiti naše fotografije, logo i alate s našeg websajta u Vašoj marketinškoj kampanji. GERnétic će također pomoći promociji Vašeg salona organiziranjem posebnih promotivnih događaja koje vode naši stručnjaci. Sve je ovo dio značajne reklamne strategije koja ima za cilj upoznavanje s našim proizvodima.  GERnétic razumije važnost poticanja prodaje. Nudimo Vam mjesečne promocije u cilju uštede novca i pospješivanja prodaje naših proizvoda. GERnétic nagrađuje vaš trud. Naručivanje proizvoda je lako, nema minimalnih količina, isporuka je brza, a plaćanje se može vršiti preko računa ili dostave.

 

 

Obuka

GERnétic cijeni stručnost i potiče profesionalno usavršavanje kroz napredne obuke. Zato Vam nudimo veliki broj različitih kvalitetnih tečajeva. Naši proizvodi djeluju tako što hrane tijelo moćnim sastojcima preko kože i zato su naši instruktori kvalificirani nutricionisti i estetski terapeuti. Oni će Vam pomoći da razumijete prednosti hranljivih sastojaka naših proizvoda i kako djeluju u sinergiji sa dobrom dijetom, u cilju poboljšanja zdravlja organizma i ljepote kože. Našu obuku prate redovne sesije, a osiguran je i materijal koji uključuje tehnički udžbenik, DVD koji prati obuku i otvorenu liniju gdje možete u svakom trenutku dobiti savjet eksperta. Nudimo Vam obuku, radionice i seminare da usavršite svoje vještine kao GERnétic terapeuti.