SPA linija za lice

Morski gel za umivanje

 

Gel za umivanje i eksfolijaciju omogućava savršeno uklanjanje šminke i dubinsko čišćenje pora, kao i uklanjanje mrtvih stanica kože. Koža postaje izuzetno mekana i ugodna  na dodir.
Morski gel za čišćenje  koristi se za kožu bez iritacija bilo koje starosne dobi. Njegove mikrokapsule se pri trljanju rastvaraju i oslobađaju polyolefine gel koji nježno čisti kožu.

Aktivni sastojci:
Morski sedimenti bogati oligoelementima

Kućna njega (nekoliko puta tjedno):
Vlažnim rukama nježno umasirati malu količinu gela po cijelom licu i vratu, ali izbjegavati predio oko očiju. Isprati mlakom vodom. Može se koristiti i kao piling.

 

 

 

 

Base de Jour Marine

Morska dnevna krema

 

Ovu dnevnu kremu i osnovu za šminku koža lako apsorbira. Ne ostavlja tragove. Revitalizira, pojačava  staničnu  obnovu. Ima zaštitni faktor, pogodna je za zrelu kožu. Veoma je bogata oligoelementima koji stimuliraju biološke reakcije, pojačava energiju kože.

Aktivni satojci:
Biljni ekstrakti
Glikoproteini
Minerali i oligoelementi koji se bore protiv staničnog umora

Kućna njega (ujutro):
Nanijeti samostalno ili nakon neke od specijalnih krema. Nanijeti veoma malu količinu na cijelo lice, predio oko očiju, na vrat i na dekolte.

 

 

 

 

Ger lift

Krema za zatezanje (lifting krema)

 

Ger lift je krema za zatezanje koju koža lako upija. Ova krema daje brze, trajne, spektakularne rezultate, čini kožu glatkom i mekom, daje joj sjaj. Stimulira rast ekstrastanične matrice.
Može se koristiti kako bi se vratila elastičnost kože i reducirale bore. Pomaže fibroblastu u proizvodnji kolagena i poboljšava stanično disanje. Obnavlja dermalnu elastičnost, samim tim smanjuje dubinu bora.

Aktivni sastojci:
6 bioloških sinergija dobijevenih iz mikroalgi, morski peptidi i oligoelementi

Kućna njega (ujutro i/ili uvečer):
Nanijeti malu količinu na dijelove koje je potrebno tretirati ili na cijelo lice uključujući predio oko očiju, na vrat i na dekolte. Zatim nanijeti Synchro kremu.

 

 

 

 

 

Masque Marin

Morska maska

 

Morska maska ima umirujuće, remineralizirajuće djelovanje i efekat pomlađivanja. Napravljena je za sve starosne grupe, za demineraliziranu, dehidriranu, kožu sa borama i opuštenim tkivom.
Idealna je za zrelu kožu. Ne smije se koristiti na koži sa ekstremnim upalnim procesima, sa dermatitisom, ekcemom ili psorijazom. Revitalizirajuća i remineralizirajuća svojstva njenih sastojaka olakšavaju stanične reakcije, uklanjaju stanični umor.

Aktivni sastojci:
Kaolin
Morska sinergija bogata oligoelementima uključujući cink, kobalt, mangan i potasijum
Biljni ekstrakti

Kućna njega (jednom tjedno):
Nakon čišćenja kože, laganom masažom nanijeti ½  male žlice na cijelo lice i na vrat. Ostaviti 15-ak minuta da djeluje, zatim ukloniti mlakom vodom. Nastaviti sa dnevnom rutinom njege.